Award Show 2016

Jeg havde igen i år fornøjelsen af at dække VIBORGegnens Erhvervsråds årlige Award Show for Magasinet X-klusiv samt denne pressemeddelelse for erhvervsrådet.

Viborg satte pris på sit erhvervsliv

vinderneAWS2016_Ny

De glade og stolte prisvindere ved VIBORGegnens Erhvervsråds Award Show omfattede en 76-årig veteran i et ellers usædvanlig ungt vinderfelt

F&H of Scandinavia vandt for anden gang i sin 76-årige historie Erhvervsrådets Årspris og blev dermed ’alderspræsident’, da 450 deltagere fra Viborg Kommunes virksomheder tirsdag 29. november hyldede sig selv og hinanden ved det efterhånden traditionsrige Award Show.

– Vi har det rigtig godt med at vinde, sagde adm. direktør Knud Lomborg fra F&H of Scandinavia, da han modtog aftenens sidste pris på scenen i Tinghallen.

– Jeg blev enormt stolt på vegne af vores virksomhed og vores medarbejdere over den anerkendelse. Vi er i kraftig vækst i øjeblikket, og der bliver ydet en stor indsats af vores medarbejdere. Så det er en ekstra anerkendelse og et klap på skulderen, der betyder meget for os alle sammen, sagde han efterfølgende.

Inden da havde salen hyldet fem andre prisvindere, der i hver deres kategori blev anerkendt for deres indsats i et afvekslende program, der også omfattede bjergbestigeren Rasmus Kragh, musikerne Maria og Lars, samt ikke mindst komikerduoen Sune og Jaribarh, der satte salen på den anden ende med deres sproglige forviklinger og misforståelser.

Årets medarbejder har vundet prisen på rekordtid
Det er kun 11 måneder siden Lene Birgitte Mirland blev ansat som projektkonsulent ved Viborg Bibliotekerne, men på den korte tid har hun gjort så stort indtryk på ledelse, kolleger, bibliotekets brugere og dommerpanel, at hun kunne modtage prisen som Årets Medarbejder.

– Det er jo fuldstændig vildt. Det skal nok lige synke helt ind. Jeg synes, det var vildt nok at være nomineret. Det gjorde mig fuldstændig mundlam, og det ligger ellers ikke til mig, sagde en både glad og overrasket prismodtager, der efter 20 år som kulturformidler på forskellige museer nu har fundet sig en ny hylde.

– Det er stadig kultur, men på en helt anden måde. Bibliotekerne er i en transformationsproces, for der sker rigtig mange ting i vores samfund, og vi skal sørge for at udbrede viden, information og kultur. Det har mange former og får stadig flere former både digitalt og analogt, fortalte hun efter showet.

Årets Erhvervsleder har ført Viborg til Hollywood
Sidste år glippede den amerikanske Oscar, som animationsvirksomheden Nørlum var nomineret til. Senere vandt Nørlum animationsbranchens pris Annecy, og nu kan Claus Toksvig Kjær – der er medejer af Nørlum – efter kun fem år i spidsen for Nørlum løfte pokalen for Årets Erhvervsleder. Når han altså vender hjem fra Hollywood, hvor han befandt under aftenens prisoverrækkelse. I bedste Oscar-stil takkede han for prisen på video fra Los Angeles, mens Elena Ø. Alexa modtog prisen på hans vegne. Hun havde talt med ham tidligere på dagen.

– Han var glad for at det lykkedes at vinde prisen, for han arbejder virkelig meget for Viborg og dansk animation ude i verden. Det er på grund af ham, at Viborg er i Hollywood og alle i Hollywood kender ham. Da instruktøren af Big Hero 6 var i Viborg sidste år, var det Claus der havde fået ham inviteret herover, og han var meget imponeret over Animation Workshop og det store animationsmiljø, der er i Viborg, fortalte Elena Ø. Alexa.

”Made In Viborg”-modtager er blandt verdens bedste
Prisen ”Made In Viborg” gives til et produkt eller koncept udviklet/produceret i Viborg Kommune, og den gik i år til BE Cablecon, der kun har eksisteret i ni år.

– Ja, vi er en relativt ung virksomhed. For fem år siden var vi faktisk nomineret til iværksætterprisen, så det er ikke så længe siden. Den vandt vi dog ikke, sagde direktør Klaus Møller med et stort smil.

BE Cablecon har specialiseret sig i kabelkonfektionering til vindmølleindustrien. Det er en meget lille niche, men virksomheden leverer til vindmølleprojekter i hele verden og regnes blandt verdens bedste på sit felt.

– Det skyldes flere parametre. Det er kvaliteten, den høje fleksibilitet og den korte leveringstid. En vindmølle er ikke som automobilindustrien. 12 vindmøller er en kæmpeordre, men det er tolv individuelle kabler, og det kan de ikke klare ude i Kina. Med den kvalitet og knowhow vi har, kan vi lave det rigtigt første gang. Hvis et kabel bliver sendt ud på havet og det er forkert, så er det relativt dyrt, selv om man har fået det billigt i Kina. Så er det bedre at få det måske en anelse dyrere, men til gengæld i den rigtige kvalitet fra Danmark, forklarer Klaus Møller, der var rigtig glad for prisen.

– Jeg er megastolt, for vi har knoklet i ni år, og det er ikke kommet af sig selv. Det er et skulderklap, der lige giver gejsten til de næste fem år, sagde han.

Årets Iværksætter vælter sig i priser
Det er kun en uge siden at Jyndbjerg Møbelsnedkeri blev kåret som Årets Læreplads 2016 af Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, og nu kan de så føje prisen som Årets Iværksættere til trofæskabet.

– Det er fantastisk, det er vi rigtig glade for og beæret over. Det giver os lige et skub i hverdagen, så det bliver endnu sjovere, sagde Lene Nissen, der er den ene halvdel af iværksætterparret bag Jyndbjerg Møbelsnedkeri, som blev etableret på en landejendom lige uden for Mammen i 2012, hvor den anden halvdel, Jonny Skov, styrer maskiner og produktion af møbler som underleverandør for andre møbel- og designvirksomheder.

Parret blev fuldstændig overrasket over, at de igen vandt en pris, og Jonny kan ikke helt beskrive, hvad der gik gennem hovedet, da deres navn blev læst op som vinder.

– Man bliver sådan lidt tom, men samtidig glad. Det varmer jo hele vejen ned gennem kroppen, lød der fra ham.

Tre venner fra Viborg Handelsgymnasium blev Årets Erhvervstalent
Anders Schaltz Eriksen, Frederik Veller og Magnus Ejlskov startede i 1.g et virksomhedsprojekt – golfleasing.dk – som skulle give alle råd til golfudstyr. De har knoklet med idéen både i og uden for skoletiden, og i foråret deltog de i Danmarksmesterskabet i entreprenørskab for ungdomsuddannelserne. Lige nu har de travlt med sidste år på gymnasiet, men overvejer at tage skridtet fuldt ud som iværksættere, når eksamen er overstået.

– Vi er blevet anerkendt og har fået en tro på, at vi måske skal starte virksomheden senere hen. Vi kan mærke med alle de ting, vi har været igennem, at det her måske ikke er helt så dumt igen. At det vi gør er godt nok, og det skal vi bare blive ved med. Man får rigtig meget blod på tanden, lød det fra de tre venner, da de havde fået lidt ro på sig selv efter ceremonien.

– Der flyver mange ting gennem hovedet. Vi havde slet ikke regnet med det overhovedet, så der var sommerfugle i maven da vi skulle holde takketale. Det er en cadeau og et kæmpe skulderklap for os, som vi er glade for at få, sagde Anders Schaltz Eriksen, som er direktør i selskabet, der måske skal have et rigtigt CVR-nummer en dag.

Prisen gives til studerende, der har udvist et særligt talent på en af Viborgs uddannelser.

Al mulig grund til at holde hovedet højt
Direktøren for VIBORGegnens Erhvervsråd, Henrik Hansen, var rigtig tilfreds med et vellykket arrangement med god stemning og glade deltagere.

-Det er dejligt endnu en gang at kunne fylde Tinghallen til awardshow, for de nominerede virksomheder og erhvervspersoner fortjener virkelig den her hyldest. Det er også en god fornemmelse, at vi i vores velkomst hvert år kan liste en stribe gode nyheder op, der er sket i vores kommune det seneste år. På den måde får vi lige bekræftet over for hinanden – erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner og politikere – at det går forrygende. Hvis man bor eller arbejder i Viborg Kommune er der al mulig grund til at holde hovedet højt og skyde brystet frem, for vi gør det fremragende, og vi skal blive ved med at gå efter alle de mange muligheder, der hele tiden åbner sig for vores område, sagde Henrik Hansen.

Leave a Comment